Vraag en antwoord
Veelgestelde vragen
De antwoorden op veelgestelde vragen vind je hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Vraag en antwoord
De antwoorden op veelgestelde vragen vind je hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Heb je een gebroken ruit? Neem dan direct contact op met Clarixy. Wij helpen je met het schadeherstel en geven advies over de vervolgstappen. Vermijd contact met het beschadigde glas om verdere schade of letsel te voorkomen.
Wij verzorgen professioneel herstel van glas met zichtbare schade. Dit betekent dat we schades repareren waarbij het glas gebroken of beschadigd is, zoals kleine barstjes, volledige ruitbreuken, gaten in het glas, sterretjes of inslagen.
Oppervlakkige beschadigingen zoals krassen, doffe plekken of lichte slijtage repareren wij niet. Ook als een ruit niet kapot is, maar je deze wilt laten vervangen, kunnen wij dit voor je regelen. Let op: afhankelijk van je verzekering kunnen sommige kosten voor eigen rekening zijn.
De kosten zijn afhankelijk van de schadeomvang, het type glas en de montage. Wil je een prijsindicatie? Vraag dan een offerte aan voor een transparant kostenoverzicht.
De snelheid van het herstel hangt af van het type glas en de beschikbaarheid van materialen. In veel gevallen kunnen we binnen enkele werkdagen een oplossing bieden. Neem contact met ons op voor een exacte inschatting van jouw situatie.
Een thermische breuk ontstaat door een groot temperatuurverschil in het glas, bijvoorbeeld als de zon fel op een koud raam schijnt. Je herkent een thermische breuk aan een scheur die vaak haaks op de rand van het glas begint en zich grillig vertakt. Dit type breuk is niet altijd gedekt door de verzekering, dus controleer je polisvoorwaarden of neem contact op met je verzekeraar. Lees hier meer over het herkennen en voorkomen van thermische breuken.
Lek glas betekent dat er vocht tussen de glaslagen zit, wat leidt tot blijvende vlekken en aanslag die je niet kunt wegpoetsen. Dit vermindert de isolatiewaarde van het glas en zorgt voor belemmert zicht. Condens aan de binnen- of buitenkant van het glas is een normaal verschijnsel en verdwijnt meestal vanzelf bij goede ventilatie of wanneer je er een doekje overheen haalt.
Als er lucht of vocht door de breuk naar binnen komt, is een noodvoorziening nodig om verdere schade te voorkomen. In dat geval neemt de glashersteller zo snel mogelijk contact met je op om een tijdelijke oplossing te plaatsen.
Online schade melden is eenvoudig. Vul je postcode en huisnummer in, bevestig je adres, vul je contactgegevens in en geef details over de schade. Vergeet niet om foto’s van de schade te uploaden. Daarna gaan wij direct voor je aan de slag. Je kunt je schade hier melden.
Je kunt je schade eenvoudig online melden via deze link. Klik op de link en doorloop de stappen om je melding in te dienen. Wij gaan direct voor je aan de slag!
Het online melden van je schade kost slechts enkele minuten. Online melden is daarmee de snelste manier om je schade te melden.
Iedereen die betrokken is bij de schade kan deze melden. We vragen wel om de gegevens van de contactpersoon, zodat wij snel met de juiste persoon kunnen communiceren. Vul daarom de volledige naam, telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon in.
Online schade melden biedt vele voordelen: het is snel, je kunt het op elk moment doen, het uploaden van foto’s is eenvoudig en je blijft altijd op de hoogte van de voortgang.
Door foto’s van de schade te uploaden, kunnen wij je schade sneller beoordelen. Dit betekent dat je sneller weet of de schade gedekt is en dat de glashersteller sneller bij jou op de stoep staat om de schade te verhelpen.
Je kunt minimaal 1 en maximaal 3 foto’s van de schade uploaden. Zo kunnen wij een goede beoordeling maken en snel verder met de schadeafhandeling.
Na een online schademelding krijg je binnen maximaal 2 uur een reactie van ons. Bij telefonisch melden ontvang je meestal direct een antwoord. Houd er rekening mee dat deze termijnen gelden binnen kantooruren, aangezien een medewerker je melding eerst moet bekijken. Onze werktijden zijn van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.
Selecteer bij de schadelocatie “gemeenschappelijke ruimte” en vul de gegevens van de beheerder in. Het verdere contact met betrekking tot de schade wordt dan via de beheerder geregeld. Weet je niet wat de gegevens van de beheerder zijn? Dan kun je ook je eigen gegevens invullen. Dit heeft geen invloed op de afhandeling van de schade.
Verkeerde informatie doorgeven wordt door verzekeraars gezien als verzekeringsfraude. Daar staan stevige straffen op. Zo kan de verzekeraar de kosten van de schade verhalen op de fraudeur en loop je als fraudeur het risico om opgenomen te worden in het Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS). Je kunt dan bij geen enkele verzekeraar meer een schadeverzekering afsluiten.
Bel ons op (0800) 0 207 207 als je schade spoed heeft, als het online melden niet lukt, of als je na het indienen van je melding nog iets wilt wijzigen. Zo kunnen we je direct helpen.
Ook zonder verzekering kunnen wij je helpen. We bieden een offerte op maat en adviseren je over de beste oplossing voor jouw situatie. Neem hier contact met ons op.
Of je schade vergoed wordt, hangt af van je polisvoorwaarden. Controleer of jouw verzekeraar is aangesloten bij Clarixy. Na het melden van je schade ontvang je een e-mail waarin staat of je schade gedekt is.
Bij Clarixy hebben we alle door ons verzekerde adressen veilig opgeslagen in onze database. We controleren of het door jou opgegeven adres geregistreerd is en of de schadeplaats en oorzaak gedekt worden door de verzekering die van toepassing is op dat adres. Zo zorgen we ervoor dat je schade snel en correct beoordeeld wordt.
Verzekeringen hebben vaak specifieke uitsluitingen, wat betekent dat bepaalde vormen van schade niet gedekt zijn. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor schade door normale slijtage, veroudering van materialen of schade die al aanwezig was voordat je de verzekering afsloot. Lees je polisvoorwaarden goed door en neem bij twijfel contact op met je verzekeraar.
Als je schade gedekt is, ontvang je hiervan een bericht per e-mail. In de e-mail vind je ook de gegevens van het herstelbedrijf dat je schade zal verhelpen. Dit herstelbedrijf neemt binnen 2 werkdagen contact met je op. In geval van spoed kun je rekenen op een snelle reactie, vaak nog dezelfde dag.
Als de schade niet gedekt wordt door de verzekering, zijn de kosten voor de persoon of het bedrijf dat de verzekering heeft afgesloten. Dit kan bijvoorbeeld je huisbaas, de beheerder van je flat, of jijzelf zijn. Indien gewenst, kan de polishouder ons vragen om een offerte op te vragen bij het glasherstelbedrijf. Als de offerte goedgekeurd wordt, zorgen wij voor de reparatie van de ruit. Als de offerte wordt afgewezen, zullen wij geen verdere stappen ondernemen.
Na goedkeuring van jouw schade neemt het geselecteerde schadeherstelbedrijf contact met je op om een afspraak in te plannen. Tijdens dit bezoek beoordelen ze de afmetingen van de ruit en de aard van de schade. Vervolgens wordt het juiste glas besteld. In sommige gevallen kan direct een datum worden afgesproken voor de reparatie, zodat je snel geholpen wordt.
Ja, zeker! Nadat je jouw glasschade hebt gemeld, ontvang je een bevestigingsmail met een unieke link. Via deze link kun je eenvoudig de voortgang van jouw schadeherstel volgen. Zo ben je altijd op de hoogte van de status en weet je precies wanneer je geholpen wordt.
Als jouw ruit dringend vervangen moet worden, doet de glashersteller er alles aan om zo snel mogelijk te komen, vaak nog dezelfde dag. Is er minder haast bij? Dan plannen we in overleg een afspraak op een ander geschikt moment.
Ja, zeker! Drie dagen voordat de glashersteller langskomt om jouw ruit in te meten, ontvang je een e-mail met de afspraakdetails en handige tips om je voor te bereiden. De dag vóór de afspraak sturen we je bovendien een sms als herinnering. Zo weet je precies wanneer je de schadehersteller kunt verwachten.
Ja, het is belangrijk dat er een volwassene thuis is, zodat de glashersteller naar binnen kan om het glas te vervangen. Na afloop moet er een formulier ondertekend worden. Je ontvangt een dag van tevoren een bericht met de geplande aankomsttijd.
Nee, dat is niet mogelijk. Clarixy werkt samen met een landelijk netwerk van gecertificeerde glasherstellers. Op basis van jouw locatie kiezen wij automatisch een gespecialiseerde glaszetter, zodat je snel en vakkundig geholpen wordt. Zo ben je verzekerd van de beste service en kwaliteit. Net zo makkelijk!
Als je enkel glas nodig hebt, kan de glashersteller dit vaak direct op maat snijden en plaatsen. Voor ander type glas, zoals isolatieglas of speciaal maatwerk, wordt het glas na de inmeting besteld. Gemiddeld duurt het ongeveer 4 tot 6 weken voordat het glas geleverd en geplaatst wordt.
Als er lucht of vocht door de schade naar binnenkomt, plaatsen wij een tijdelijke noodvoorziening van glas of hout om je woning wind- en waterdicht te maken. Ondertussen meet de glashersteller direct de afmetingen van het glas en plaatst een bestelling voor de vervanging.
Let op: in geval van dubbel glas moet er dus een barst of gat in beide ruiten zitten.
Als er lucht of vocht door de schade naar binnenkomt, plaatsen wij een noodvoorziening om je woning wind- en waterdicht te maken. Dit wordt bepaald door de glashersteller.
Zodra het bestelde glas binnen is, plant de glaszetter een afspraak in voor de installatie. Hij neemt contact met je op om een geschikt moment af te stemmen. De tijd tussen de bestelling en de plaatsing hangt af van de levertijd van het glas en de benodigde installatietijd. Daarnaast streven onze glasherstelbedrijven naar een milieuvriendelijke werkwijze door reparaties efficiënt in te plannen, met zo min mogelijk onnodige ritten. Zo helpen we niet alleen jou, maar ook het milieu!
Ja, je ontvangt een e-mail van ons 3 dagen voor de reparatieafspraak met de bevestiging van de datum en het tijdstip waarop de glashersteller langskomt. We sturen ook enkele tips om je voor te bereiden op het bezoek. Daarnaast ontvang je een herinnering via sms de dag vóór de afspraak. Zo ben je altijd goed geïnformeerd!
Nadat de glashersteller de schade heeft gerepareerd, krijgt Clarixy hiervan een melding. Wij sturen je vervolgens een e-mail waarin we vragen of je tevreden bent met de reparatie. Als je niet tevreden bent, kun je dat direct aan ons laten weten. Ben je wel tevreden? Dan vragen we je om een beoordeling achter te laten en je ervaring met ons te delen. Zo kunnen we onze service blijven verbeteren!
De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) is een overheidsregeling die huiseigenaren stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Deze subsidie kan worden aangevraagd voor verschillende energiebesparende maatregelen, waaronder de installatie van HR++ glas of triple glas.
Isolatieglas biedt meerdere voordelen voor je woning. Het verhoogt je wooncomfort doordat je minder kou van je ramen voelt. Daarnaast helpt het bij het verlagen van je stookkosten, omdat er minder warmte verloren gaat en je de verwarming lager kunt zetten. Ook vermindert isolatieglas geluidsoverlast van buiten en draag je bij aan een duurzamer milieu.
Enkel glas bestaat uit één enkele glasplaat en biedt nauwelijks isolatie. Hierdoor voel je in de buurt van enkel glas de kou van buiten direct naar binnen trekken. HR++ glas, ook wel hoogrendementsglas genoemd, is een verbeterde vorm van dubbel glas. Dankzij een speciale reflecterende metaalcoating en een isolerende gasvulling tussen de twee glaslagen houdt HR++ glas de warmte beter vast en voorkomt het warmteverlies. Dit zorgt voor meer wooncomfort, lagere energiekosten en een duurzamer huis.
Er zijn verschillende soorten isolatieglas, elk met hun eigen isolatiewaarde (U-waarde). HR glas is dubbel glas met een coating (U-waarde ± 1.9). HR+ glas is dubbel glas met een coating en een edelgasvulling (± 1.6). HR++ glas is dubbel glas met een verbeterde coating en een edelgasvulling (± 1.2). HR+++ glas of triple glas is driedubbel glas met een coating en edelgasvulling (± 0.9). Vacuümglas is dubbelglas met een smallere, vacuüm tussenruimte en coating (± 0.7 tot 0.4). Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.
De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Deze vind je op alle glassoorten terug. De waarde vertelt je hoeveel warmte het glas doorlaat. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter het glas isoleert. Hoe beter het glas isoleert, hoe meer geld je kunt besparen op je energierekening.
Of je kozijnen vervangen moeten worden, hangt af van de huidige staat van je kozijnen en het type isolatieglas dat je kiest. Sommige oudere kozijnen zijn niet geschikt voor HR++ of triple glas (HR+++), omdat ze de dikte en het gewicht niet goed kunnen dragen. Tijdens ons bezoek beoordelen we of jouw kozijnen geschikt zijn of dat vervanging nodig is. We geven je hierbij een eerlijk en deskundig advies.
Gehard glas is thermisch behandeld en daardoor tot vijf keer sterker dan standaard glas. Bij breuk valt het uiteen in kleine, onscherpe korrels, wat het veiliger maakt. Dit type glas wordt veel gebruikt in deuren, douchewanden en tafels.
Gelaagd glas bestaat uit twee of meer glaslagen met een kunststof folie ertussen. Dit maakt het extra sterk en veilig, omdat het bij breuk niet in scherven uiteenvalt. Het wordt vaak gebruikt voor ramen, balustrades en geluidswerende toepassingen.
HR++ glas is hoogrendementsglas met een speciale coating en een isolerende gasvulling tussen de glasplaten. Hierdoor houdt het beter warmte vast en bespaart het energie, wat gunstig is voor je energierekening.
Glas in lood bestaat uit stukjes gekleurd glas die met loodlijsten aan elkaar zijn gezet. Het wordt vaak gebruikt in historische gebouwen en decoratieve ramen. Of glas in lood onder je glasverzekering valt, hangt af van de polisvoorwaarden. In sommige gevallen is alleen standaard glas verzekerd, terwijl speciaal glas zoals glas in lood apart meeverzekerd moet worden. Neem contact op met je verzekeraar voor meer informatie over de dekking.
Colorbel glas is een gekleurde, ondoorzichtige glassoort die veel wordt gebruikt voor gevelbekleding en decoratieve toepassingen. Het biedt een moderne uitstraling en valt doorgaans niet onder standaard glasverzekeringen.
Wij werken samen met diverse verzekeraars en glasherstelbedrijven in heel Nederland. Controleer bij je verzekeraar of zij bij ons zijn aangesloten voor verzekerd glasherstel.
Clarixy werkt uitsluitend samen met de beste schadeherstellers in Nederland. Elke hersteller wordt zorgvuldig gescreend om te garanderen dat zij voldoen aan de hoge Clarixy kwaliteitsstandaard. Zo ben je verzekerd van vakkundig herstel, uitstekende service en duurzame oplossingen.
Nee, absoluut niet. Kwaliteit, klanttevredenheid en duurzaamheid staan bij Clarixy voorop. Daarom werken wij alleen samen met schadeherstellers die aan onze strenge kwaliteitsnormen voldoen en dezelfde waarden delen. Zo garanderen we de beste service en een duurzaam herstelproces.
Je factuur bevat:
Na de reparatie ontvang je de factuur per e-mail. Dit geldt alleen voor niet-verzekerd herstel. Heb je de factuur niet ontvangen? Neem dan contact met ons op.
Wij streven ernaar offertes zo snel mogelijk op te stellen. De doorlooptijd hangt af van de complexiteit en het type glas.
De prijs voor een offerte hangt af van de complexiteit van de schade en het type glas. We informeren je vooraf over eventuele kosten.
Na de reparatie ontvang je een e-mail van ons met een link naar een website van Feeddex, een partner die ons helpt bij het verzamelen van feedback. Op deze pagina kun je vragen beantwoorden over je ervaring en hoe tevreden je bent met de reparatie. Jouw antwoorden worden uitsluitend naar Clarixy gestuurd en helpen ons om onze service te verbeteren. We waarderen je feedback enorm!
Als je niet tevreden bent met de schadebeoordeling, kun je bezwaar maken via klacht@clarixy.nl of via Klacht indienen. We nemen je bezwaar serieus en doen ons best om een eerlijke en passende oplossing te vinden.
Clarixy gebruikt jouw gegevens uitsluitend om de schade aan jouw glas te herstellen. We delen deze gegevens alleen met het herstelbedrijf dat jouw reparatie uitvoert. Daarnaast houden we je via jouw contactgegevens op de hoogte van de status van de reparatie en nemen we alleen contact met je op als dat nodig is. Door een schade bij ons te melden, stem je in met het gebruik van jouw gegevens zoals beschreven in ons privacybeleid. Meer details hierover vind je in ons privacybeleid.
Jouw privacy is onze hoogste prioriteit. Daarom beveiligen wij onze website en databases met geavanceerde technische en organisatorische maatregelen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. We bewaren jouw gegevens nooit langer dan nodig is voor onze dienstverlening. Daarnaast heb je altijd het recht om jouw opgeslagen gegevens in te zien, te corrigeren of te laten verwijderen.
Klantenservice